Isolatie

Bent u aan het verbouwen of aan het renoveren? Dan is het E-peil zeker aan bod gekomen. Om een zo laag mogelijk E-peil te behalen is het van groot belang om goed te isoleren. De experten bij De Jaegher Bouwmaterialen helpen u bij de keuze van de juiste isolatie voor uw project. Wenst u graag meer te lezen over het E-peil? Neem dan een kijkje op de website van de Vlaamse Overheid​.

Thermische waarden

Lambda-waarde

Een belangrijk onderscheidend element voor thermische isolatiematerialen is de lambda-waarde, uitgedrukt in W/mK. Dit geeft weer in welke mate de een isolatiemateriaal de warmte geleidt. Een hogere lambda-waarde betekent een hogere warmtegeleiding, wat betekent dat het materiaal minder goed isoleert. Goede isolatiematerialen geven een lagere lambda-waarde. 

Een hoge lambda-waarde wil niet per sé zeggen dat het een slechte isolator is. Je dient er enkel meer van te gebruiken om hetzelfde resultaat te bekomen. Bij dun isolatiemateriaal met een lage lambda-waarde heb je dus minder materiaal nodig.

R-Waarde

De R-waarde of warmteweerstand van een isolatiemateriaal geeft aan hoe goed de isolatie zich verzet tegen het transport van warmte. Deze waarde staat in verhouding met de dikte van het isolatiemateriaal. Hoe hoger de R-waarde, hoe hoger de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en dus hoe beter het materiaal thermisch isoleert. 

Voorbeeld: Een isolatiemateriaal met een dikte van 14 cm (= 0,14 m) en een lambda-waarde van 0,038 zorgt voor een R-waarde van 3,68 (0,14 / 0,038).

 

isolatie

Merken

Dak

Wand

Scheidingswand

Plafond

Vloer

Houtskelet

Een offerte nodig?