Isolatie

Bij renovatie- of verbouwprojecten is het behalen van een zo laag mogelijk E-peil van groot belang. Goede isolatie speelt hierbij een cruciale rol. Bij De Jaegher Bouwmaterialen helpen onze experts u graag bij het kiezen van de juiste isolatie voor uw project.

Wilt u meer weten over het E-peil? Neem dan een kijkje op de website van de Vlaamse Overheid​. Daar vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw renovatie- of bouwproject te laten voldoen aan de E-peilnormen.

Maak gebruik van onze deskundigheid en ervaring op het gebied van isolatie. Bij De Jaegher Bouwmaterialen vindt u alles wat u nodig heeft om uw project tot een succes te maken. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of kom langs in onze showroom.

Lambda-waarde en R-waarde: belangrijke termen bij thermische isolatie

Thermische isolatie is een belangrijk onderdeel van het bouwproces, en daarbij spelen begrippen als de lambda-waarde en R-waarde een grote rol. De lambda-waarde geeft aan in welke mate een isolatiemateriaal warmte geleidt, terwijl de R-waarde aangeeft hoe goed de isolatie zich verzet tegen het transport van warmte.

Hoe hoger de lambda-waarde, hoe slechter een materiaal isoleert. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor materialen met een lage lambda-waarde. Een hoge R-waarde geeft aan dat een materiaal goed isoleert, en is daarom een belangrijke indicator bij de keuze van isolatiemateriaal.

Een voorbeeld: een isolatiemateriaal met een dikte van 14 cm en een lambda-waarde van 0,038 heeft een R-waarde van 3,68. Het is dus van belang om niet alleen te kijken naar de dikte van het isolatiemateriaal, maar ook naar de lambda-waarde en R-waarde om de juiste keuze te maken voor uw isolatieproject.

isolatie

Merken

Dak

Wand

Scheidingswand

Plafond

Vloer

Houtskelet

Een offerte nodig?