Isox Bouwplaten: Sterk, stabiel en waterdicht – Ontdek nu!

isox

Isox is de marktleider in sterke en stabiele bouwplaten met uitstekende waterdichte en isolerende eigenschappen. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, onze bouwplaten bieden een snelle en kostenefficiënte oplossing voor talrijke toepassingen.

isox voor het uitvlakken van wanden

Voor het egaliseren van wanden gebruik je isox bouwplaten samen met Botament® M200, een krimpvrije lijm met uitstekend hechtvermogen. Om de bouwplaten te plaatsen op minerale ondergronden breng je enkele lijmdotten aan, zonder primer! Na slechts 2 uur is de wand volledig belastbaar. Bij onstabiele ondergronden gebruik je isox slagpluggen. Nadien worden naden opgevuld met Botament® MS6 en wordt de wapeningsband of afdichtingsband gebruikt.


isox voor douchewanden

De volgende toepassing is het afwerken van douchewanden. Het uitgebreide gamma aan waterbestendige bouwplaten van isox geeft een knap resultaat en trekt niet krom na enige tijd.
Afhankelijk van de afstand van het regelwerk gebruik je andere afmetingen van bouwplaten.Bij een hartafstand van 60cm gebruik je minimaal een 20mm dikke bouwplaat, bij 30cm minimum dikte 10mm.
Bevestigen gebeurt door vastschroeven met rozetten of verlijmen met Botament® MS6. De overgang tussen vloer en wand wordt afgewerkt met iSOX hoekstukken en afdichtingsband in combinatie met Botament MD1 speed 1C-compound afdichting.


isox voor hangtoiletten

Voor hangtoiletten voorziet isox een volledige kit die gebruikt kan worden om verschillende soorten hangtoiletten af te werken. De kit heeft alle nodige uitsparingen. De panelen zijn 1200mm breed, perfect voor elke situatie! De bouwplaten zijn zeer licht wat installatie gemakkelijk maakt. Desalniettemin is het paneel uitermate stabiel en elastiek. Waar nodig werd extra versteviging aangebracht.
Botament® MS6 wordt gebruikt voor het verlijmen of rozetten voor het vastschroeven. Nadien worden naden verstevigd met de zelfklevende wapeningsband.


isox voor het wegwerken van buizen

Buizen in je badkamer ogen ook niet echt aantrekkelijk, daar heeft isox een oplossing voor. Werk de buizen weg met hoekelementen. Bepaal eerst de lengte die nodig is voor het wegwerken van de buis en snijd af met een cutter of handzaag. Maak daarna gebruik van een waterpas om het hoekelement correct te plaatsen. Daarna verlijm je met Botament® MS6. Je kan direct starten met betegelen, een primer is niet meer nodig!


Isox voor vloeren op minerale ondergrond

Voor het afwerken van minerale ondergronden zoals beton of metselwerk zijn de vloerplaten van isox uitermate geschikt. De bouwplaten van iSOX zorgen voor stabiele, waterdichte ondergronden met een uitermate goede hechting voor betegeling. De isolerende waarden zijn goed wat vloerverwarming geen probleem maakt.
Behandel de poreuze ondergrond eerst met Botament® D11 Deep Action Primer. Gebruik bouwplaten met minimumdikte 10mm en leg ze geschrankt. Het bevestigen gebeurd volvlaks met Botament® M21 Classic. Op die manier worden Rolle ruimtes vermeden. Naden worden opgevuld met Botament® MS6 en samen met wapeningsband of afdichtingsband en Botament MD1 speed 1C-compound.


isox voor schappen en nissen

Het afwerken van schappen en nissen kan soms een echte uitdaging zijn. 2 hoekelementen of 1 U element van isox biedt een handige oplossing. Indien hogere gewichten op het schap zullen komen, maak je best gebruik van een bijkomende verstevingsstructuur. De bouwplaten van isox bieden namelijk geen draagkracht voor het ophangen van kaders, douchekoppen,… Daarvoor boor je best door tot achter de plaat. Gebruik om af te werken Botament® MS6 samen met wapeningsband of afdichtingsband.


isox voor ronde vormen

Het houdt niet op, je kan de bouwplaten zelfs gebruiken voor ronde vormen! Een bad afwerken of het platform uitwerken, het kan allemaal. Designelementen zijn ook beschikbaar. Houd er rekening mee da tje de naden tussen de platen op het platform moet ondersteunen met een draagstructuur. Dat kan zelfs met de bouwplaten. Gebruik opnieuw Botament® MS6 samen met wapeningsband of afdichtingsband om de naden te versterken of af te dichten.


isox voor badombouw

Het afwerken van het bad is niet het leukste taakje op de lijst, de badombouw platen van isox zijn beschikbaar in verschillende lengtes en dit zowel voor de langszijde als de kopzijde. Op de randen van de ondergrond wordt Botament® MS6 aangebracht. Het paneel wordt vastgezet door in de hoogte verstelbare voetjes uit te draaien. Vergeet niet om een inspectieluik uit te snijden na plaatsing van de tegels. Met silicone plaats je dit paneel dan terug. Voor ronde vormen gebruik je de design bouwplaten.

Deel dit artikel

Ander nieuws

isox

Isox Bouwplaten: Sterk, stabiel en waterdicht – Ontdek nu!

Isox is gekend voor zijn stabiele en sterke bouwplaten die een snelle en kostenefficiënte oplossing bieden met uitstekende waterdichte en isolerende eigenschappen. De toepassingsmogelijkheden zijn talrijk. We geven een kort overzicht en voorzien je van enkele tips!

vacature

Vacature: Vrachtwagenchauffeur C/CE

Tijd voor uitbreiding! De Jaegher Bouwmaterialen is op zoek naar een nieuwe vrachtwagenchauffeur om ons team uit te breiden. Lees onze vacature hieronder door.